Jag heter Gunn Jacobsson och bor en mil norr om Örebro, tillsammans med min man Bosse Malm. Vi har två vuxna döttrar; Emelie och Felicia. 


Min första egna hund köpte jag 1978. Det var en sankt bernard som hette Douglas. Min första bernersenner skaffade jag två år senare. Hon hette Quetta och kom från Gun Håkansson i Knivsta. Quetta var efter Arlo von Wynental och Iota II. Hon blev bara 6 månader, p.g.a. grav HD.


Sedan tingade jag valp i flera kullar hos olika uppfödare, men det blev ingen åt mig. Det gjorde att jag tröttnade på att vänta och istället köpte en sankt bernhardstik från Dein Hard:s Kennel.

Karin Byrevik som har Dein Hards kennel blev också i samma vända en av mina bästa vänner.


När våra barn ville börja rida och köra ponnytrav blev det ponnyhästar under några år. Vi  hade då en dvärgschnauzer som hette Tim som blev 13 år. Samt en cockerspaniel och en cairnterrier.


2002 köpte jag en underbar Bernersennen av Gunilla Odenfelt. Han är fortfarande den stora kärleken i mitt liv. Odenhills Frodo. Sedan födde Jag upp 10 kullar berner under lika många år.


Eftersom Berner Sennen inte är så långlivade så började leta efter en hundras som är frisk och långlivade. Valet blev Västgötaspets. Det har jag sannerligen inte ångrat. Mina två första västgötar blev inte så långlivade p.g.a olika omständigheter. Men nu hoppas jag att jag ska ha bättre tur med de jag har nu.


Västgöten är en mycket allsidig ras som funkar i alla lägen. Vi sysslar med rallylydnad, nosework, viltspår och agility. Men det bästa är i alla fall långa härliga skogspromenader i ur och skur.


Kontakta mig gärna på 070-3514315  eller gunn.jacobsson@bahnhof.se